Társadalmi felelősségvállalás

Vállalatunk számára kiemelt fontossággal bír az esélyegyenlőség és az élhetőbb világ megteremtése, ezért erőforrásokat nem sajnálva igyekszünk mindig a jó ügyek mellé állni. A Nolato Magyarország Kft. az elmúlt években a következő kezdeményezésekben vett rész / támogatott a teljesség igénye nélkül.
 • 2011-óta külön részlegben foglalkoztatjuk a megváltozott munkaképességű munkatársakat és vállalkozásunk más részlegeiben is egyre több a megváltozott munkaképességű dolgozó.
 • Kiemelt fontosságúnak tartjuk az esélyegyenlőséget ezért folyamatosan támogatjuk a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) mosonmagyaróvári szervezetét.
 • Évek óta állandó támogatói vagyunk az Értelmi Sérültek Segítői Egyesületnek (ÉSSE). Minden évben részt veszünk az értelmi sérültek kirándulásának és a karácsonyi ünnepség támogatásában.
 • Rendszeresen támogatjuk a mosonmagyaróvári óvodások és kisiskolások számára megrendezett nagy sikerű „Apró kezek, csoda kertek” kertépítő versenyt.
 • 2006-os létrejötte óta főtámogatója vagyunk a legrangosabb szigetközi hagyományőrző programnak, a Mecséren megrendezésre kerülő Ladikos Fesztiválnak.
 • Az évek során mintegy 200 facsemete közterületeken történő elültetésével támogattuk és támogatjuk Mosonmagyaróvár városát, és mutatunk példát ezzel a város vállalkozásainak.
 • A Nolato telephelyének szépítése során a környezettudatos nevelés keretében Mosonmagyaróvár, Győr és a környező települések óvodásainak és kisiskolásainak bevonásával ültetünk facsemetéket.
 • Facsemeték ültetésével támogattuk a mosonmagyaróvári Idősek Otthonát.
 • Pályaválasztási orientációs gyárlátogatások során rendszeresen fogadjuk gyártó üzemünkben a város és a régió iskolásait. Legutóbb a mosonmagyaróvári Fekete István Általános Iskola 7. osztályos tanulói jártak nálunk.
 • A mosonmagyaróvári Gyermekek Átmeneti Otthonát 2015-ben Gyermeknap alkalmából a dolgozóink által gyűjtött játékokkal támogattuk.
 • Dolgozóink bevonásával gyűjtést rendeztünk és támogatást adtunk át nehéz élethelyzetben lévő munkatársaink és súlyos beteg munkatársunk számára.

 

A Nolato Magyarország Kft. 2011 óta külön részlegben foglalkoztat megváltozott képességű munkavállalókat, 2012 óta folyamatosan a Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerés tulajdonosa. Ez azt jelenti, hogy kiemelten odafigyelünk a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatására és nagy volumenű változtatásokat hajtottunk végre azért, hogy a legideálisabb feltételeket biztosítsuk a számukra.

A Fogyatékosság-barát Munkahely címet először 2012-ben ítélték oda a Nolatonak, a két évre adományozott cím viselését szigorú szakmai auditot követően 2014-ben, majd 2016-ban újabb 2-2 évre engedélyezte a vállalkozásnak a díj kuratóriuma, 2018-ban pedig negyedszer is elnyertük ezt a megtisztelő címet.

 

Salva Gala

 

Az elismerést a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen ítéli oda a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatóknak. Az elismerés bevezetésének célja az álláskereső fogyatékkal élő emberek, és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találásának támogatása. A díj és a vele járó logó azt kommunikálja, hogy a munkáltató pozitívan fogadja a fogyatékos személyek jelentkezését. A Nolato Magyarország Kft. képviseletében 2018. december 3-án Budapesten Kovácsné Szabó Tünde, az MMK részleg műszakvezetője vette át a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést, Horváth Róbert kollégánk Példakép díjat kapott.

 

 • 2011-ben létrehoztuk a fogyatékkal élő munkatársak részére új részlegünket, melynek vezetésével is megváltozott munkaképességű munkatársat bíztunk meg.
 • A gyártóegység területét szakértők segítségével akadály-, zaj- és rezgésmentessé alakítottuk.
 • A munkahelyre érkezést közterületen kiépített járda építésével, valamint a vakok és gyengén látók számára is jól érzékelhető útburkolati jelekkel, közlekedésüket segítő burkolat kialakításával könnyítettük meg.
 • A fizikai feltételek mellett cégünk infokommunikációs akadálymentesítést kezdeményezett (jeltolmácsolással, felolvasással, Braille-nyomatokkal).
 • Vezetőségünk tagjait és munkatársainkat érzékenyítő tréningek keretében készítettük fel a fogyatékkal élő munkatársak befogadására
 • Az elmúlt két évben a Megváltozott Munkaképességű Részlegben (MMK) és azon kívül is növeltük a megváltozott munkaképességű munkatársak létszámát: a 2016-os 25 fővel szemben 2018-ban 33 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatunk.
 • Az MMK részleg mellett az ASTRA részlegen, a mérőszobán és kertgondozóként is dolgoznak már megváltozott munkaképességű munkatársaink. Az MMK részlegen 2018 elejétől elindítottuk a második műszakot, amelynek vezetője egy látássérült dolgozónk lett.
 • Folyamatosan dolgozunk azon, hogy az MMK részlegen dolgozó munkatársainkat integráljuk a vállalat más munkaterületeibe. 

A Nolato lelke

Felelősségteljes üzleti gyakorlat