Környezettudatosság

Környezettudatosság

Környezetpolitika

A környezettudatosság mindannyiunk számára fontos, ezért elkötelezettek vagyunk a fenntartható fejlődés iránt. Célunk, hogy a vállalat környezetre gyakorolt káros hatása minél kisebb legyen. Lépéseket teszünk annak érdekében, hogy csökkentsük a globális klímaváltozást érintő károsanyag-kibocsátást – ez kiemelt szempont mind a Nolato, mind üzleti partnereink számára. Az ISO14001 nemzetközi szabvány képezi környezetvédelmi rendszerünk alapját.

 

Környezetvédelemi előírásaink

Betartjuk a vonatkozó környezetvédelmi jogszabályokat, és hosszú távú együttműködést ápolunk a helyi és nemzetközi környezetvédelmi és munkaügyi jogvédő szervezetekkel.

 

Hatékonyan használjuk a természeti erőforrásokat

Takarékosan bánunk az energiával, a vízzel és egyéb természeti erőforrásokkal, és figyelembe vesszük a környezetvédelmi és egészségügyi szempontokat a nyersanyagok, a vegyi anyagok és az elosztási módszerek kiválasztásakor.

 

Csökkentjük a hulladék- és károsanyag-kibocsátást, illetve a környezeti kockázatokat

Minimalizáljuk gyárunk hulladék- és károsanyag-kibocsátását, és rendszeresen balesetvédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi vizsgálatokat folytatunk.

 

Folyamatos fejlesztéseket végzünk

Folyamatainkon, tevékenységeinken vagy termékeinken végzett módosítások során egyúttal környezetvédelmi fejlesztéseket is alkalmazunk. Új termékek fejlesztésekor kifejezetten környezetvédelmi szempontoknak megfelelő technológiát, anyagokat és csomagolást használ vállalatunk.

A releváns paraméterek mérésével és rendszeres auditok segítségével folyamatosan értékeljük fenntarthatósági teljesítményünket, 2014-ben OHSAS 18001 minősítést szerzett vállalatunk.

Aktuális fenntarthatósági tervei:

  • az energiafelhasználás 10%-os csökkentése 2016-ig,
  • szén-dioxid kibocsátás 10%-os csökkentése 2016-ig,
  • selejtkibocsátás csökkentése,
  • a fenntarthatósági célok, mint követelmények fokozatos kiterjesztése az összes beszállítóra.

Energetikai Szakreferensi jelentés 2019

Letöltés